LANA I SERGEJ POBEDNICI ČIKOVOG MEMORIJALA

Na terenima Teniskog kluba Spartak u Dudovoj šumi u Subotici održan je Tennis Europe turnir pod nazivom Čikov memorijal, u konkurenciji dečaka i devojčica do 16 godina, navodi subotica.info

U kategoriji devojaka trijumfovala je Lana Virc, takmičarka TK Spartak koja je u finalu savladala takmičarku iz Slovačke, Yasmin  Vavrovu, drugog nosioca sa 2:1 (6:0,3:6, 6:2). Mlada subotičanka iako ima tek 14 godina i bila 11 nosioc osvojila je ovaj turnir u konkurenciji dve godine starijih teniserki. Lana je odlično otvorila meč te osvojila prvi set sa ubedljivih 6:0. U drugom setu Slovakinja je uzvratila te izjednačila rezultat u meču na 1:1. U finišu drugog seta Lana je doživela povredu stomačnog mišića, ali posle intervencije medicinskog radnika nastavila je sa finalom uprkos bolovima. Zbog bolova stomačnog mišića morala je da promeni način serviranja, ali uz veliku borbenost i želju te uz podršku sa tribina uspela je da osvoji treći set sa 6:2 i dože do pobedničkog pehara. 

Muški deo turnira osvojio je prvi nosilac Sergej Živković koji je u finalu savladao Nikolu Radišića sa  2:0 (6:3,6:4). U polufinalu Sergej je bio bolji od Mađara Zemberija 6:3, 7:5, dok je Nikola pobedio Mađara Viktora Taskoviča 6:1, 6:2.

Finalne mečeve posmatrao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa svojim saradnicima koji su podelili pehare najboljima. Stevan je uručio pobedničke pehare Lani Virc i Sergeju Živkoviću, Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu finalistkinji Yasmini Vavrovoj u ženskoj konkurenciji dok je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice predao pehar Nikoli Radišiću finalisti u muškoj konkurenciji. 

Teniski klub Spartak je odlično organizovao još jedan međunarodni turnir koji pomaže domaćim igračima da osvoje važne bodove za dalji sportski napredak. Ove godine u obe konkurencije slavili su tenisweri iz Srbije a posebnu važnost za klub ima trofej Lane Virc koja sa 14 godina pokazuje svoj potencijal. Dobre igre i  rezultati rezultovali su pozivu u dres reprezentacije Srbije do 16 godina.          

Izvor: subotica.info