ЛАЖНА БРИГА О ДЕЦИ СТРАНКЕ ЧИЈИ ЈЕ ПРЕДСЕДНИК ПОЗНАТ ПО НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ

Саопштење Иницијативног одбора Странке слободе и правде у Новом Саду за Градски одбор Српске напредне странке представља врхунац лицемерја политичке организације на чијем се челу налази тајкун Драган Ђилас, који је поред непознатог порекла 500 милиона евра капитала, познат и по насиљу у породици. Уместо да прво свог председника питају где је био и шта је радио 7. децембра 2014.године, када је пред ћерком која је тада имала 3,5 године физички злостављао бившу супругу и њене родитеље, његови следбеници саопштењем показују лажну бригу о деци  која нису успела да се на конкурсу „Радосног детињства“ упишу у вртиће ове установе. Пре него што наставите са прозивањима и покушајем придобијања гласача на рачун деце, питајте вашег председника како је догађај од пре пет година утицао на развој његовог детета. Српска напредна странка позива „правдољупце“ који су не тако давно моторном тестером покушали да утичу на уређивачку политику Јавног сервиса Србије, да се о томе у каквом стању је преузето „Радосно детињство“ 2012.г. од бивше власти интересују код својих бивших партијских другова из Демократске странке. Где су нестале паре намењене за изградњу централне кухиње у којој би се спремали оброци за све малишане из ове установе? Ко је крив због тога што ће први оброк у тој кухињи бити спремљен тек 1. септембра ове године и то захваљујући труду и напорима ове власти? Колико вртића за време три мандата ваших бивших и садашњих пајташа је изграђено или реконструисано, а колико од друге половине 2012.?

За вашу информацију, Предшколску установу „Радосно детињство“ сада похађа 16143 малишана, што је за 1326 – оро деце више него 2014.године. С обзиром на то да је „Радосно детињство“ од Градске управе за образовање затражило повећање броја уписане деце за 20% , за шта постоје сви услови, број новопримљених ове године износиће 1500. У наредном периоду биће формирано 13 нових група са 319 деце, а објекат у Будисави, на пример, први пут ће добити јаслице. Многа деца из Сремске Каменице похађала су вртиће у општини Беочин, што више неће морати. У фази пројектовања су вртићи у улици Мише Димитријевића, на Југовићеву, у Ораховој улици на Клиси и доградња објекта у Каћу.

Када већ толико бринете о деци, како сте, када сте већина вас до 2012.г били чланови Демократске странке и уживали плодове власти харајући по буџету Града и јавних предузећа, дозволили крађу приликом изградње кућица за дојиље у Лиманском парку и на Штранду? На свакој кућици је украдено по 330.000 динара, од по 500.000 колико је свака плаћена. Није тајна да сте по јавним предузећима наручивали 20-30% више новогодишњих пакетића, него што има малишана, па их носили у бившу странку и делили деци својих чланова. Највеће афере овога пута смо прескочили, већ смо намерно споменули оно што је наизглед ситно, а што најбоље показује колико сте јадни и бедни.