ЛЕНАРД ЛАЦКО ШАМПИОН СРБИЈЕ У БИЛИЈАРУ

Суботичанин Ленард Лацко одбранио је титулу шампиона Србије у билијару, у дисциплини „тен бол“. Лацко је такође и члан екипе која је четвороструки шампион Мађарске. Суботица нема билијарски клуб, а њен шампион због тога наступа за клубове и Сегедина и Новог Сада, са жељом да се будућности опроба и на европским, односно светским такмичењима.

Одбрањене титуле у Србији и Мађарској значе успешну сезону за Ленарда Лацка, првака Србије у билијару, у дисциплини „тен бол“. У Суботици већ годинама не функционише билијар клуб, због чега на домаћем шампионату учествује у екипи из Новог Сада у појединачној конкуренцији, док је у суседном Сегеднину, у Мађарској део екипе која је четвороструки екипни првак ове земље.

Његова жеља је да се опроба и на међународној сцени, на неком од турнира светског или европског карактера. Али за то треба доста новца, с обзиром да трошкове путовања и смештаја сноси – сам.

Лацко је у свету такмичарског билијара још од 1998. године. Већ те године освојио је треће место на јуниорском шампионату државе, а три године касније и прву титулу међу сениорима.