ЛЕПО ВРЕМЕ УБРЗАЛО РАДОВЕ У УЛИЦИ 15. АВГУСТ

Председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић обишли су данас радове на реконструкцији улице 15. август у Руми.
Реч је о радовима који се спроводе у оквиру 320 милиона динара вредног пројекта реконструкције две важне градске улице 15. мај и 15. август, а који заједнички финансирају АП Војводина и Општина Рума.
„Први пут смо у обиласку радова у улици 15. август. Доста сам задовољан, видим да су и људи који овде живе задовољни. Имали су слику улице 15. маја која ће бити пресликана овде. Што је најбитније то је да се „изашло из земље“, од центра десна страна буквално до канала је завршена што се тиче ивичњака, колских улаза, тротоара и свега онога што ће бити изнад земље. Колико сам обавештен електрорадови су при крају. У наредним данима очекујемо да све ово што је изнад земље у смислу бандера, каблова, све ће бити скинуто и склоњено. Тренутно се ради лева страна од правца центра према Иришкој улици, планирају се ивичњаци, затим тротоари и колски улази и онда се стичу услови да се скида стари слој асфалта и да се уради први АБ асфалт. То ће омогућити да комплетну целу трасу од 3 километра, то јест обе улице, пресвучемо финим асфалтом, урадимо сигнализацију и поставимо електро расвету, лед расвету и сигуран сам да ће ова улица добити изглед онакав какав смо и желели“, изјавио је председник Манчић.
Лепо време омогућило је радове у већем делу зимског периода, стога постоји могућност и да се сам пројекат заврши и пре рока пројектованог за 14. јул 2021. године.
„Ово лепо време погодује и нама и извођачима, задовољан сам како радови теку. Они најтежи – подземни радови су завршени тако да очекујемо завршетак реконструкције пре рока. Са друге стране финансирање је стабилно, ми немамо никакав дуг из претходног периода. Битно је да радови иду доста добро, извођачи немају проблема, комплетна траса је попуњена машинама и радницима, само време одговара. Разговарао сам са људима који су изашли испред својих кућа, битно је да су и они задовољни и они једва чекају да се посао заврши. Морам да нагласим да је улица специфична због саме конфигурације терена. Висинске разлике са једне стране тротоара и друге су огромне, извођач је урадио добру ствар у смислу одвођења тих вода од кишних падавина. Људи су некад имали проблема, мислим да када се ово заврши да ће бити много боље“, оценио је председник Манчић и додао да ће комплетна улица бити једна уређена, складна целина.
„Коловоз се шири дужином целе трасе на 6 метара, са почетка где имамо стамбено насеље, велик је простор, буквално до ових нових зграда је предвиђен за паркинг места. Где год постоји било какав привредни објекат у смислу предузећа, радње, предвиђено је паркинг место, на крају улице и око цркве и сервиса доле предвиђена су паркинг места, све остало ће бити зелене површине, као и у улици 15. маја засадићемо дрвореде, лед расвета и то ће бити комплетна целина од Иришке улице па доле до Кудошке, готово 3 километра“, казао је Манчић.
Извор: Општина Рума