ЛЕТЊА АКЦИЈА ПРАЊА ГРАДСКИХ УЛИЦА

Јавно предузеће „Водовод“ покренуло је акцију свакодневног прања градских улица у послеподневним и вечерњим сатима. Помоћник директора ЈП „Водовод“ Игор Дамјанчук каже да је значај акције вишеструк, јер су улице након што прође цистерна, чистије, на коловозу нема прашине, грања, лишћа, а уједно се и освежава град, људи се осећају пријатније.

„ЈП Водовод поред испуњавања свих својих дневних обавеза, успева да доприносе и лепшем изгледу нашег града. Акција је наишла на добар пријем код грађана, већ три седмице је спроводимо и, у зависности од температура, трајаће до краја лета“, каже Дамјанчук.

За потребе прања централних градских улица ЈП „Водовод“ користи нову цистерну коју је прошле године купио уз финансијску потпору Општине Рума.

„Ова цистерна се користи и за снабдевање људи пијаћом водом, било да је неко подручје угрожемо нестанком воде, или је само због високих температура људима потребно освежење, рецимо, на Градском тргу. Са њом покривамо сва места румске и иришке општине“, рекао је Дамјанчук и напоменуо да  цистерна има запремину од 8 кубика пијаће воде.

Акција прања улица обухвата централно градско језгро, Главну улицу, Железничку, Орловићеву, Партизанску, улице 15. маја, 27. Октобра и Вељка Дугошевића.

Извор: Општина Рума