ЛЕТЊА ЗАБАВА ЗА МАЛИШАНЕ -УМЕТНИЧКИ КУТАК КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ

Манифестација „Лето на Сави“ првог викенда месеца јула настављена је на тераси Туристичког инфо центра, где је уприличен „Уметнички кутак амбасаде Шведске“.

Најмлађи суграђани имали су прилику да уживају у књижевним делима класика шведске књижевности за децу и дечијим филмовима шведске продукције, а у оквиру овог догађаја организован је и „Карневал Пипи Дуге Чарапе“.
Тераса Туристичког инфо центра претворена је у биоскоп на отвореном, уз велико присуство најмлађих суграђана.

Овај догађај уприличен је у сарадњи Града Сремска Митровица и Амбасаде Краљевине Шведске, а организатори су били и градска Туристичка организација, као и Шведски институт и Шведски филмски институт. Најмлађи су уживали у дечијим филмовима, али и у радионици на тему Пипи Дуге Чарапе, једне од најпознатијих књижевних личности шведског писца Астрида Линдгрена. Књиге o Пипи Дугој Чарапи преведене су на 92 различита језика.

Бајана Маљукановић, у име Амбасаде Краљевине Шведске у Београду, је рекла да је овај догађај наставак веома успешне сарадње Амбасаде и Града Сремска Митровица, која траје већ дуже време. Овог пута промовисана је шведска уметност у области филма и књижевности за децу.
На „Карневалу Пипи Дуге чарапе“ одржан је маскенбал и избор за „најшашавију“ Пипи.

Извор: Град Сремска Митровица