ЛЕТЊИ КАМП „ПОВРАТАК ПРИРОДИ“ – НЕЗАБОРАВНО ИСКУСТВО ЗА РУМСКЕ ОСНОВЦЕ

Спортско лето ове године у румском излетишту Борковац обилује многобројним занимљивим активностима.

Једно од најинтересантнијих спортско- рекреативних дешавања намењених деци је летњи камп „Повратак природи“ који  je румским основцима пружио незаборавно искуство.

Летњи камп „Повратак природи“ организован је са циљем да се малишани упознају, зближе, друже и анимирају у природи, и да већ кроз помало заборављене активности стекну, не само нова познанства, већ и да створе неке нове способности, потребне за даљи развој и осамостаљивање у животу.

За разлику од прошле године, када је камп трајао три дана, овогодишњи камп је трајао седам дана и боравак је подељен на четири старосне групе деце, која су откривала лепоте природе и истраживале њене чари, стицале нове вештине и учили о важности очувања животне средине.

Свака група имала је стручне водиче који су са њима учествовали у бројним активностима као што су: истраживање природе, стреличарство, кајакинг, риболов, а током кампа се организују и еколошке радионице, спортски полигони и још много других занимљивих дешавања.

„Посебно нас радује то што осмеси румских малишана гарантују да је летњи камп деци донео много лепих и незаборавних успомена“, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

Извор: Општина Рума