LETNJI KAMP ZA MLADE KIK BOKSERE

Članovi Kik Boks Kluba „Top Fighter“, trener Alen Heralić, junior Nebojša Prćić, kadet Kristian Abraham i pionir Dominik Abraham iz Subotice učestvovali su na 6. Kik boks kampu perspektivnih sportista u  Kanjiži, koji se održao od 19. do 22.08. 2020. Godine, navodi subotica.info.

Organizator kampa je bio Klub borilačkih sportova „Gozo Šioda“, iz Kanjiže, a trenažne  aktivnosti u kampu su se odvijale pod vodstvom čelnih lica Kik Boks Saveza Vojvodine, predsednika Žarka Radovića i svetski priznatog kik boks trenera Miodraga Jotića. Takođe kamp su posetili predstavnici Kik Boks Saveza Srbije, generalni sekretar saveza Petar Petrović i predsednik saveza Srđan Bugarčić.

Zbog epidemije ove godine je bilo manje učesnika nego ranijih godina. Ali je i ovaj  kamp bio uspešan, učestvovalo je  preko 50 mladih kik boksera iz 9 kik boks klubova sa teritorije Vojvodine. Uz poštovanje svih epidemijskih mera, u lepom ambijentu pored reke tise na otvorenom, mladi kik bokseri su se družili i trenirali.

KBK „Top Fighter“ je prvi put učestvovao na kampu. Mogu da kažem da je ovo jedno lepo iskustvo koje će svim učesnicima ostati u lepom sećanju. Tokom kampa kao mlađi trener, mogao sam da vidim, steknem i razmenim iskustvo sa starijim, iskusnijim i uspešnijim trenerima iz drugih klubova. A mladi sportisti u drugarskoj atmosferi i prirodnom ambijentu da stiču i usavršavaju svoje znanje iz kik boks tehnike i taktike. Takođe bih pohvalio gospodina Mihalja Halasa na besprekornoj organizaciji kampa.“  istakao je trener Alen Heralić

Treba napomenuti  da je bivši selektor, međunarodno priznati kik boks trener Miodrag Jotić, nekadašnji svetski šampion u savate boksu i kik boksu, tvorca mnogih srpskih kik boks šampiona, od kojih su danas pojedini nastavili uspešne trenerske karijere u svojim klubovima. Za učesnike kampa vodio je treninge i predavanja i tako  prenosio delić svojeg četrdesetogodišnje iskustva iz kik boksa. Takođe je svim trenerima učesnicima kampa poklonio svoju novu knjigu o kik boksu Osnovni trenerski priručnik. Knjiga koja će definitivno biti obavezno štivo za sve one kojima je na prvom mestu stalna edukacija!

Izvor: subotica.info