„ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ“ У ПЕЋИНАЧКОМ КЦ

Биоскоп пећиначког Културног центра наставља са радом у уторак 22. марта када ће бити приказан породични филм „Лето када сам научила да летим“ у два термина: прва пројекција заказана је за 17.00 часова, док ће друга пројекција бити приказана од 19.00 часова у сали Културног центра – Цена карте је 350 динара које ће бити у продаји на сам дан приказивања пројекција.

У питању је једноипочасовна нежна прича о одрастању и помирењу која је премијерно приказана половином фебруара. Филм је рађен по књизи Јасминке Петровић у режији Радивоја Андрића у којем играју Клара Хрвановић, Олга Одановић, Сњежана Синовчић и Жарко Лаушевић.

Дванаестогодишња Софија (Клара Хрвановић) машта о камповању са екипом и свом првом пољупцу. Ипак, приморана је да летовање проведе у трошној породичној кући на Хвару, са својом помало напорном баком Маријом (Олга Одановић) и луцкастом баба-тетком Луце (Сњежана Синовчић). Без друштва, домета и интернета, Софијин живот на Хвару је “пакао”, али монотонију убрзо прекида необично понашање баке Марије. Софија наслућује да је у питању некаква тајна романса, али велика истрага бабиног љубавног живота заправо резултира открићем дуго чуване породичне тајне. Са новим пријатељствима, симпатијама и авантуром, Софија добија своје летовање из снова, али и много више него што је могла да измашта.

Извор: Општина Пећинци