LETOVANJE ZASLUŽILI VREDNIM RADOM

Sinoć su put Herceg Novog krenuli najbolji osnovci i srednjoškolci sa teritorije opštine Pećinci na zasluženo nagradno letovanje, koje već šestu godinu zaredom organizuje Sportski savez “Razvoj sportova”, a finansira pećinačka lokalna samouprava. Kao i svake godine i ove godine, polovina učenika je zaslužila nagradno letovanje na osnovu uspeha u učenju, a druga polovina na osnovu rezultata postignutih u školskom sportu. Učenike je na put ispratio i zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, a kako nam je rekao ovo nagradno putovanje je jedan vid podsticaja za decu da uče što bolje i da se bave sportom.

“Ovo je samo jedna od mera podrške obrazovanju koju, zahvaljujući dobroj saradnji sa Sportskim savezom i obrazovnim ustanovama, sprovodi opština Pećinci, a kojom svakako želimo da podstaknemo decu da se trude i uče još bolje. Takođe, dugogodišnja praksa u našoj opštini je i nagrađivanje vukovaca i đaka generacije, koje ćemo uskoro nagraditi sa po 15 i 30 hiljada dinara. Ali to nije sve: stipendiramo studente, regresiramo putne troškove i studentima i srednjoškolcima, svake godine odlični učenici tokom cele kupališne sezone imaju besplatan ulaz na pećinačke bazene, organizujemo besplatnu školu plivanja za sve učenike, a učenike koji su postigli dobre rezultate na školskim takmičenjima nagrađujemo ekskurzijom” – rekao nam je Vojkić.

Pedeset četvoro učenika, zajedno sa četiri nastavnika, pedijatrom pećinačkog Doma zdravlja “Dr Dragan Funduk” i predsednikom Sportskog saveza Sinišom Đokićem boraviće deset dana u Herceg Novom, gde će biti u prilici da se odmore, ali i bave sportom.

“Primarni cilj Razvoja sportova je da decu skloni sa ulice i okrene ih učenju i bavljenju sportom. Pored brojnih podsticaja tokom čitave godine, ovo nagradno letovanje deca iskoriste, pored kupanja, i da se aktivno bave sportom na terenima, koji se nalaze blizu našeg odmarališta” – izjavio je Đokić.

Uz osmeh i nestrpljenje da krenu put Herceg Novog, učenici su najavili još bolje rezultate za narednu godinu, kako bi opet zaslužili nagradno putovanje. Jedna od njih je i učenica prve godine srednje Tehničke škole “Milenko Verkić Neša” Sara Zbiljić iz Šimanovaca, koja nam je rekla da je pored dobrog učenja, putovanje zaslužila i na osnovu postignutih rezultata u školskom sportu, i to u fudbalu.

Kako nam je od jutros javio Siniša Đokić, deca su bezbedno stigla u Herceg Novi i smestila se, a već danas tokom dana očekuje ih i prvo kupanje.

Izvor: Opština Pećinci