ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ГЦ „СРЕМ“

XХ Ликовна колонија Геронтолошког центра “Срем”, под називом “Наших 20 година” свечано је отворена јуче.

На колонији, која ће трајати до петка 25. маја учествује чак 29 уметника, међу којима су и Павле Паја Раковић и Драгољуб Чавић Чава који су до сада учествовали на свакој од 20 колонија ове Установе.

У прелепом амбијенту уметници ће стварати и дружити се корисницима ГЦ „Срем“, а данас у 11 часова биће организована и радионица са малишанима из „Полетарца“.

Када су у питању новости из ове установе, треба напоменути и да је ГЦ „Срем“ узео учешће у пројекту “Мултицентрична, рандомизирана студија о ефикасности тренинга снаге малог оптерећења на физичку форму, биомаркере здравља и квалитет животаинституционализованих жена треће животне доби”.
Реч је о пројекту вежби снаге за особе женског пола старије од 65 година који је израдио тим професора са Факултет спорта и физичког васпитања из Новог Сада, под вођством професора др Марка Стојановића и који се спроводи под покровитељством Покрајинског секретаријата за високо образовање.

Програм у Геронтолошком центру Срем“ у Руми се одвијао од марта до маја 2018. године, а два пута недељно су га спроводили наставници физичког васпитања Горан Ристић и Дејан Ловчанин.

Извор : Општина Рума