LJUBO JALOVI I DAJANA GRMUŠA NAJBOLJI SPORTISTI OPŠTINE VRBAS U 2019. GODINI

Opština Vrbas i Savez sportova opštine Vrbas tradicionalno su izabrali i nagradili najbolje sportiste, trenere i klubove koji su se posebno istakli tokom godine na izmaku i ostvarili izvanredne rezultate u disciplinama u kojima se takmiče, navodi nasemesto.

Nagradu za najboljeg sportistu opštine Vrbas za 2019. godinu poneo je kik bokser Ljubo Jalovi iz Kluba borilačkih veština Vrbas, dok je titulu najbolje sportistkinje ponela bokserka Dajana Grmuša koja se takmiči za Boks klub Čarnok. Najbolji mladi sportista je Stefan Camović, takođe iz Boks kluba Čarnok, a najbolja mlada sportistkinja u 2019. godini je Aleksandra Grdan, takmičarka Džudo kluba Tori. Za najboljeg trenera u 2019. godini proglašen je Željko Žmukić, trener Boks kluba Čarnok.

U 2019. godini za najbolji muški sportski kolektiv proglašen je Rukometni klub Vrbas, a u ženskoj kategoriji istu titulu poneo je Ženski rukometni klub Vrbas.

Specijalne plakete za višegodišnje reprezentovanje opštine Vrbas u svetu dobili su selektor mlade rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević, kondicioni trener španskog fudbalskog prvoligaša Deportivo Alaves Nenad Njaradi i rukometaši Golub Doknić koji igra u Austriji i Predrag Vujadinović koji nastupa za rumunski klub.

Ljubo Jalovi je već deseti put proglašen za najboljeg sportistu opštne Vrbas, a za ovogodišnju nagradu kvalifikovala ga je osvojena profesionalna titula prvaka Evrope, Svetski kup u Holandiji i bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u Sarajevu.

Nagrade najboljim pojedincima i klubovima uručili su predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport i generalni sekretar Saveza sportova opštine Vrbas Bojan Antonić.

Izvor: nasemesto