ЉУБО ЈАЛОВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРВАК ЕВРОПЕ У К-1

Кик боксер Љубо Јалови, спортиста са највише титула и медаља у историји спорта у општини Врбас, постао је професионални шампион Европе у WAKO PRO асоцијацији.

До титуле у категорији К-1 до 81,4 кг, Љубо је стигао на спектаклу под називом Gala Fight Night у бугарској Варни, где је победио Македонца Бобана Иловског. До прилике да се бори за шампионску титулу дошло је изненада, у последњем часу, али је Јаловом и то било довољно за успех.

„На адресу нашег клуба, у среду је стигао позив светске професионалне организације WAKO PRO. Позив је био за учешће у борби за професионалног првака Европе у К-1 стилу, у категорији до 81.4 кг. Позив је уследио због отказивања већ уговреног меча бурагрског шампиона Јордана Јанкова који се разболео и није био у стању да наступи у борби за титулу. Пошто сам био међу изазивачима на професионалној ранг листи, уследио је позив да се борим за пар дана, већ у суботу, за појас професионалног првака Европе. У консултацији са тренером Душаном Килибардом прихватили смо неочекивани позив, иако нисмо имали времена да се адекватно спремимо за меч. Отежавајућу околност чинила је и моја тежина, јер сам у тренутку позива имао 87 кг и морао сам да изгубим шест кг за непуна три дана како би задовољио вагу и био у категорији за титулу. Жеља за победом је била јача од свих изазова који су били преда мном, тако да сам у одличној борби, у препуној хали и фантастичном амбијенту, након пет добро одрађених рунди, судијском одлуком славио против Бобана Иловског и окитио се титулом професионалног првака Европе. У наредном периоду, већ у марту, очекује ме Светски куп у Амстердаму, а најзначајније такмичење је крајем године – Светско првенство у Сарајеву. То ће бити моје 5. светско првенство у каријери. Жеља ми је да се из Босне и Херцеговине вратим са једним од одличја, а потајно се надам златној медаљи, тако да ће то бити главни циљ за ову годину и све ћемо подредити.

Извор: Општина Врбас