ЉУБУ ЈАЛОВОМ ТИТУЛА НА ЕВРОПСКОМ КУПУ У АМСТЕРДАМУ

Као да нема краја ниски успеха најтрофејнијег врбаског спортисте, кик боксера Љуба Јаловог. Након што је пре нешто више од месец дана у бугарској Врани постао професионални шампион Европе у WAKO PRO асоцијацији, у дисциплини К-1 и категорији до 81,4 кг, Љубо се окитио и шампионском титулом на Европском купу у Амстердаму.

И овога пута Јалови је бриљирао, у полуфиналу савладан је Холанђанин Davidlee Winklaar, а у финалу Аустријанац турског порекла Karim Mabrouk, и то класичном нокаутом. Фантастичан наступ у Холандији скренуо је пажњу многих стручњака на Љуба па су његове борбе пратили многи тренери и борци. „Љубо је наступао у категорији до 86 килограма и стварно је доминирао на целом турниру. За оно што је показао у целини, као и за спектакуларну победу у финалу, честитке је примио и од једне од највећих звезда овог спорта, четвороструког К-1 светског шамипона, Semmy Schiltа“, рекао је Душан Килибарда, тренер Љуба Јаловог.

Љуба сада чека Светски куп у Будимпешти, а затим и највећи професионални турнир у Казању, у Русији. Сви ови мечеви добро ће доћи као припрема за оно најважније у 2019. години, Светско првенство у кик боксу које се одржава у Сарајеву.

„Љубо је већ годинама у самом врху аматерског и професионалног кик бокса. Учествује на најјачим професионалним турнирима у свету, за које редовно добија позиве, што доказује да је веома цењен и да је у самом врху. Напунио је 29 година, физички и психички је потпуно сазрео и сада бори се у категорији у којој се најбоље осећа, од 86 килограма, што је његова природна килажа. Потребно је још неко време да се то све до краја ‘сложи’ и у наредним годинама очекујем да видимо оно најбоље од Љуба“, рекао је Килибарда.

Извор: Општина Врбас