ЛОКАЛНЕ АКЦИОНЕ ГРУПЕ ИЗ ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ КУЛА

Представници две локалне акционе групе „Чачак-Горњи Милановац“ и „Драгачево-Јелица-Западна Морава“ боравили су у посети општини Кула и Локалној акционој групи „Срце Бачке“. Размена искустава, као и примери добре праксе у пружању подршке локалним произвођачима, били су у фокусу састанка. Најпре су у свечаној сали Скупштине општине Кула госте поздравили Александра Гаговић, начелница Општинске управе, Владимир Станковић, директор Туристичке организације општине Кула, Милош Данилов, шеф Канцеларије за локални економски развој општине Кула и Бојан Ковач, менаџер Локалне акционе групе „Срце Бачке“. Након добродошлице у свечаној сали, приређена је презентација рада и активности Локалне акционе групе „Срце Бачке“ у малој сали Скупштине општине Кула. Када је реч о самим мотивима посете, нешто више је рекао менаџер Локалне акционе групе „Чачак-Горњи Милановац“, Недељко Радуловић:

„Ми смо формирали две локалне акционе групе, тако имамо стопроцентну покривеност Чачка. Овде смо дошли у оквиру пројекта „Подршка локалном бизнису“, који се финансира из средстава Европске Уније, односно преко програма ЕУ Про +, где је једна од активности ова студијска посета, односно посета ЛАГ-у „Срце Бачке“, са којим имамо одличну сарадњу већ годинама и заједно смо део мреже ЛАГ-ова Србије и покушавамо да позитивно утичемо на рурални развој наших подручја која покривамо“.

Бојан Ковач, менацер Локалне акционе групе „Срце Бачке“, истакао је да је, лично, веома задовољан како су се пројекти локалних акционих група показали у пракси у локалним самоуправама:

„Ми смо веома почаствовани и заиста нам је велика част што имамо ту прилику да служимо у Србији као пример добре праксе. Ова посета јесте посета две локалне акционе групе из Западне Србије, из Чачка, Горњег Милановца и Лучана, где су људи из цивилног и приватног сектора, као и представници локалне самоуправе, дошли у нашу средину да виде рад и функционисање наше локалне самоуправе, али и да се упознају са начинима и моделима подршке општине Кула нашој локалној акционој групи и ми се надамо да ће неке од тих модела применити у свом крају“.

Извор: Општина Кула