ЛОПТЕ, СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ И ЗАШТИТНЕ МАСКЕ ДОНИРАНИ ОШ “ВАСА СТАЈИЋ”

У присуство градоначелник Кикинде, Николе Лукача и његових сарадника, као и Јелене Крвопић, координаторке за Школски спорт Севернобанатског округа. данас су директору Ненаду Кихасу, директору ОШ “Васа Стајић” у Мокрину, уручени нови спортски реквизити. Донацијом је обухваћено 40 лопти за четири спорта, по два рукометна гола, табле и обруч за кош, али и мреже за голове и кошаркашке мрежице:

-Пројекат Министарства спорта и Савета за школски спорт Србије покренут је 2018. године са циљем да спортску опрему добију све школе. У нашој средини, ово је пета школа која је добила нове спортске реквизите. У плану да је до краја године још неке образовне установе добију лопте и осталу спортску опрему- потврдила је Крвопић. Надовезао се директор ОШ “Васа Стајић”:

-Мокрин је, пре свега, познат по рукомету, али су заступљени и други спортови. Новој спортој опреми у виду лопти за фудбал, кошарку, рукомет и одбојку веома су се обрадовали наши ђаци. И остала опрема послужиће да се часови физичког васпитања изводе још квалитетније. Наша школа има 396 ученика у редовној настави и око 56 полазника вечерње школе- навео је Кихас. И члан ГВ за спорт и омладину, Драган Пецарски , нема дилему у погледу сврсисходности пројекта Министарства спорта и Савета за школски спорт Србије:

-Веома је важно да деца овог узраста буду физички активна и да се баве спортом. Нове реквизите и лопте неће користити само ученици него и чланови спортских клубова. Међу њима, у нижим селекцијама, има и деце овог узраста. У нашој средини, опрему су досад добиле један средња и три основне школе – навео је Пецарски. Осим спортских реквизита, ђаци мокринске школе добили су и заштитне маске, дар фирме “Теxам”. Како је данас речено, 19.000 маски, добиће ђаци свих основних и средњих школа на територији града Кикинде, али и Дом здравља, Геронтолошки центар и друге институције. Милена Живков, чланица ГВ за културу и образовање, похвалила је овај вид друштвено одговорног пословања, а свим ученицима и просветним радницима пожела успешан почетак другог полугодишта:

-Надам се да ће до краја школске године остати у учионицама и кабинетима, и да неће бити разлога да се настава поново прекида- казала је Живков.

Извор: Град Кикинда