MAČKOVIĆ – VASIĆ OSVOJILI ZLATNU MEDALJU NA SVETSKOM KUPU

Subotički veslač, član veslačkog kluba Palić, Martin Mačković nastavio je da niže velike uspehe, navodi subotica.info. Martin je sa novim kolegom Milošem Vasićem (VK Partizan Beograd) osvojio prvo mesto finalu dvojaca na Svetskom kupu u Plovdivu (Bugarska) pobedivši posade Hrvatske, Španije, drugu posadu Srbije (Pivač, Đerić), Bugarske i Kube.

Mačković i Vasić su stazu dužine 2.000 metara preveslali za 6:34.050 i time bili bolji od olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka, braće Šinković iz Hravtske. Mačković i Vasić su imali najbolje vreme i među deset veslačkih posada u dve kvalifikacione trke na Svetskom kupu u Plovdivu, bolje čak i od svetskih prvaka.

– Veoma se radujem ovom uspehu. Intezivno smo se pripremali za ovo takmičenje i ovo je rezultat toga. Sve je išlo po planu i mislim da sam u znatno boljoj formi nego što sam bio prošle godine. Vasićev i moj cilj je da učestvujemo na Olimpijskim igrama sledeće godine u Tokiju – izjavio je u Plovdivu član reprezentacije Srbije i Veslačkog kluba „Palić“ Martin Mačković. 

Mačković i Vasić će učestvovati i na Evropskom prvenstvu za seniore koje će se od 31. maja do 2. juna održati u Lucernu u Švajcarskoj, a najvažnije takmičenje za njih dvojicu će biti Svetsko prvenstvo za seniore koje će se održati od 25. avgusta do 1. septembra u Lincu u Austriji, na kojem će pokušati da postignu normu za učešće na Olimpijadi sledeće godine u Tokiju u Japanu.

Izvor: subotica.info