MAJA LEĐENAC DOBITNICA GODIŠNJE NAGRADE ZA NOVINARSTVO NDNV

Naša sugrađanka Maja Leđenac dobitnica je ovogodišnje nagrade za novinarstvo Nezavisnog društva novinara Vojvodine, navodi nasemesto.

Maja Leđenac radi za Novinsku agenciju Beta, a dopisnica je i Radija Slobodna Evropa. Značajan deo svoje novinarske karijere provela je na omladinskom O radiju RTV-a, a bila je i novinarka redakcije BIRN-a. Stalna je saradnica portala Autonomija i VOICE.

Godišnju nagradu za novinarstvo NDNV-a dobila je na godišnjoj skupštini ovog udruženja, a obrazloženje o ovoj odluci pročitala je predsednica Izvršnog odbora NDNV-a Branka Dragović.

“Maja Leđenac je prava predstavnica mlađih generacija novinara i novinarki, jer je odlikuje strastveni pristup prema multimedijalnim formama novinarstva, poput mobilnog ili mo-džo (mo-jo) novinarstva, zbog čega je i urednica multimedijalnih sadržaja na VOICE-u. To znanje savršeno uklapa i sa svojim radom za agenciju Beta, kao i za Radio Slobodna Evropa”, rekla je ona tom prilikom.

Pored Maje Leđenac, Godišnje nagrade dobili su i Boris Varga za izveštavanje na jezicima nacionalnih manjina i promociju interkulturalnosti i Mladen Savatović, koji je dobitnik nagrade VOICE-a za doprinose istraživačkom i analitičkom novinarstvu.

Izvor: nasemesto