„МАЛА ШКОЛА“ У ЦРВЕНКИ ПОНОВО РАДИ

Црвеначка деца су поново кренула у објекат „Мале школе“. Укупна вредност радова који су одрађени у овој школи је око 12 милиона динара, а пројекат је у сарадњи са министарством просвете финансирала Европска инвестициона банка. Том приликом, школу је посетио председник Привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић, који је заједно са директорицом школе, Наташом Ђерић, обишао реновиране просторије. Наиме после годину и по дана урађени су подови у учионицама, замењени су столарија и врата, а ученици могу да уче у много бољим условима него до сада.
„ Осим што смо поново отворили врата школе, данас смо постигли и један заиста озбиљан и леп договор. Ми знамо да једино у Црвенки имамо листе чекања за вртић и с обзиром на то да смо добили додатне учионице, веома модерно опремљене, те да ће се школска библиотека изместити из постојећег простора и преместити на спрат, те просторије доделићемо на коришћење предшколској установи Бамби“, рекао је Милојичић.

Такође, додао је и да ће општина у најкраћем могућем року уложити средства у опремање кухиње, а осим трпезарије уредиће и кухињу, па храна више неће морати да се доноси из другог објекта, тачније из вртића „Веверица“.

„На тај начин ослобађамо још једну учионицу на спрату и добијамо још једну учионицу. Могу да обрадујем родитеље из Црвенке да од фебруара или марта месеца, док се спроведе поступак јавне набавке, више нећемо имати листе чекања и сва деца из Црвенке ће моћи да похађају предшколску установу”, изјавио је председник Привременог органа општине Кула и захвалио се директорици на разумевању. „Нас у овој школи чека још доста посла, треба ставити у функцију и други спрат, али са овом енергијом, са оваком сарадњом, са подршком коју имамо сигуран сам да ће у наредном периоду комплетна ова школа бити реконструисана и на тај начин да ћемо заиста имати услове који приличе 21 веку, како деца наша то и заслужују.“
Директорица школе, Наташа Ђерић, такође је изразила захвалност и тим поводом истакла да је у протеклих годину и по дана урађен „ добар део зграде, урађени су подови у десет учионица, раније започета замена столарије уз подршку локалне самоуправе сада је приведена крају, а столарија на улазу у зграду је замењена. На другом спрату је замењена столарија, а у потпуности су урађени нови тоалети на првом и другом спрату овог крила зграде. Замењена су и врата на осам учионица, тако да ће се деца сада наћи у много квалитетнијем простору него што су радили раније“.

Извор: Општина Кула