МАЛИ КУЛСКИ ФУДБАЛЕРИ УСПЕШНИ У МИНИМАКСИ ЛИГИ

Поред великих успеха које већ дуги низ година постижу спортисти наше општине, све су чешћи успеси и оних најмлађих, који тек праве своје прве спортске кораке. Наш суграђанин, мастер професор физичког васпитања, Саша Голочорбин, који води Школицу фудбала спортског клуба Кула, говори нам о овим успесима, али и о значају који за децу има физичка активност.

„Циљ саме школе спорта јесте да се ради на развоју основних моторичких способности деце, са нормално финесама технике фудбала. Основни параметри које користимо при развоју моторичких способности јесу пре свега, вежбе за развој координације, брзине, издржљивости, гипкости, стартне брзине и снаге, превасходно доњих екстремитета тела код деце. Школа фудбала ове зиме учествује у Минимакси лиги у Врбасу, која траје око три месеца. Налазимо се добро пласирани на табели и надамо се да ћемо у наредних месец дана учествовати у плејофу и у борби за медаље“, каже Голочорбин.

Према речима нашег саговорника, данашња деца су у односу на раније генерације, ипак слабије моторички развијена. Поред родитеља који би требали више да посвете пажње развијању жеље ка физичким активностима код деце, велики утицај треба да имају и наставници физичког васпитања.

„ Сама физичка активност деце мора да буде на неки начин покренута од самог родитеља. Родитељ мора да буде тај који треба да буде свестан да је њиховом детету потребна физичка активност како би имало правилан раст и развој, а да би их подстакли, мислим да је ово најбоља прилика да на примеру ове деце видите како се може на правилан начин утицати на њихов раст и развој, а верујем да ће ова слика доћи до свих, да се види како се у нашој школици ради са децом“, истиче тренер малих фудбалера.

Извор: Општина Кула