МАЛОЈ ЛАНИ СТИЖЕ ПОМОЋ ИЗ СРБОБРАНА

Тродневни хуманитарни турнир који је у Србобрану протеклог викенда организовало Удружење „Наша прича“, на ком су се прикупљала средства за лечење мале Лане Јовановић, потврдио је још једном солидарност и пожртвованост Србобранаца и њихових гостију – за три дана дружења и спортског надметања прикупљено је више од 150.000 динара за Лану и новац ће одмах бити уплаћен на наменски рачун.

Подршку акцији дали су бројни грађани, младе одбојкашице ОК Elan Volley, представници локалне самоуправе, затим прослављени одбојкашки репрезентативац, златни олимпијски шампион Васа Мијић, а није изостала подршка и других удружења, попут Удружења за борбу против шећерне болести „Плави круг“.

„Хвала Удружењу ‘Наша прича’ на позиву. Позитивно сам изненађен амбијентом на овом игралишту и бројем посетилаца, поготово децом. То што ово удружење чини у Србобрану веома ме радује и драго ми је што видим да људи, и поред тешке ситуације, која изискује помоћ других људи, непрестано пружају ту помоћ. Свакодневно по медијима имамо молбе за помоћ у лечењу деце и драго ми је што има људи који се одазивају. Мене људи зову да се прикључим оваквим акцијама, не нешто пречесто, а ја се трудим да се одазовем кад год то могу и тако помогнем у прикупљању средстава. Мислим да је то моја дужност, не само моја већ и других, да помажемо колико можемо“, рекао нам је Васа Мијић.

На теренима и у парковима „Наше приче“ у петак, суботу и недељу било је веома живо; уз утакмице у малом фудбал могло се уживати у вожњи кочијама, дружењу деце и њихових родитеља, а подршку хуманитарној акцији пружио је и Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. „Овај догађај је диван пример друштвено одговорног деловања грађана окупљених око Удружења ‘Наша прича’. Мислим да је дужност локалне самоуправе да подржава овакве хуманитарне активности, јер на тај начин не само да помажемо појединцима који су у невољи, већ учимо и своју децу шта је добро и исправно. Желим да искажем захвалност свима који су подржали хуманитарни турнир, бившем одбојкашком репрезентативцу Васи Мијићу што је издвојио време за нас, а надам се да ће све то утицати и на друге људе да донирају колико могу и тако учине један вредан хумани гест. Србобран је у последњих месец дана врло активан са жељом да помогне у оздрављењу мале Лане Јовановић. Сад већ можемо да кажемо ‘нашој’ Лани, јер смо бројем активности и посвећеношћу великог броја људи у нашем месту учинили да је осећамо као да је наше дете. Све што се чини, ја се надам, допринети ће томе да она ускоро оздрави“, истакао је овом приликом Дебељачки.

Своје активности активностима „Наше приче“ придружили су и чланови „Плавог круга“. Окупљање великог броја људи је била прилика и да се преконтролише крвни притисак и ниво шећера у крви, али и чују бројни савети како очувати здравље и спречити појаву дијабетеса. „Предлог ‘Наше приче’ да се својим активностима придружимо акцији оберучке смо прихватили, јер је сарадња удружења веома важна и унапређује друштвени живот у заједници. Ово је једна веома добро организована хуманитарна акција и спремни смо увек учествујемо у њима. У припреми је организовање Хуманитарног фонда општине Србобран и надам да ћемо успети да обезбедимо средства из којих би могли да обезбедимо помоћ за свако наше дете коме је помоћ потребна. Сва деца заслужују осмех на лицу, родитељи заслужују да не морају да стрепе ко ће им помоћи, ту су прво држава и њени капацитети, а затим и наша организација, ако буде требало. Радујемо се што имамо прилику да прегледамо младе људе, оне који кажу да немају времена да оду до лекара, зато ми долазимо до њих на оваквим местима. Овде не требају легитимације, не треба новац, сви могу да се прегледају. Циљ је да подигнемо здравствену културу свих грађана и оваквих акција ће бити све више“, рекао је др Илија Газепов из „Плавог круга“.

Извор: Општина Србобран