MANIFESTACIJA „VASKRS NA PALIĆU“ U SUBOTU NA VELIKOJ TERASI

Manifestacija „Vaskrs na Paliću“ održaće se u subotu, 7. aprila, na Velikoj terasi, a u periodu od 11 do 13 časova, organizatori su pripremili bogat i zabavan program za celu porodicu.

Kao i prethodne godine, manifestacija „Vaskrs na Paliću“ okupila je brojne privatne ugostitelje sa Palića, s ciljem da uoči uskršnjih praznika organizuju zajedničko druženje za celu porodicu, te promovišu lepote ovog jezera.

Pozivam sve roditelje da u subotu dođu na svečanost na Paliću kako bismo ponovili sjajnu atmosferu od prošle godine, kada je bilo zaista veselo i radosno. Deca su se igrala i imala su prilike da uživaju u muzici i plesu, kao i da sa animatorima sakupljaju i šaraju jaja, kako će biti i ove godine. Ovom manifestacijom smo, na neki način, privukli i brojne goste da dođu na Palić u vreme uskršnjih praznika, koji se praznuju četiri dana, te će i oni biti u prilici da uživaju sa porodicom u i obiđu Zoološki vrt, salaše i vinarije – rekla je Sanja Prijić, ispred preduzeća „Park Palić“.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 11 časova, nakon čega će uslediti bogat program koji će se sastojati iz oslikavanja i potrage za vaskršnjim jajima, kao i potrage za turističkim blagom Palića i Subotice.

Uskršnja jaja, koja su od subote izložena u „Ravelu“, Gradskoj suvenirnici, hotelu „Patrija“ i Gradskom muzeju, sutra se sele na Palić, gde će biti izložena na raznim mestima koja ćemo mapirati, kako bi deca sa roditeljima mogla da ih traže, a da istovremeno učestvuju i istražuju Palić – objasnio je Dalibor Sekulić, direktor „Elitte Palić“, kako će izgledati potraga za vaskršnjim jajima.

sim toga, manifestacija će biti i humanitarnog karaktera, jer će se sakupljati novac za kupovinu medicinskog prsluka devojčici Milici Oklobdžiji, koja boluje od cistične fibroze.

Četiri uskršnja jaja, sa temom „Šta volim u Subotici i na Paliću“, biće na licitaciji svim pojedincima i privrednicima, te uplatom na račun za donaciju našoj sugrađanki, ostvaruju mogućnost da ih dobiju. Ukoliko se desi da dvoje ili više ljudi uplate isti iznos, jaje će pripasti onom ko je prvi uplatio iznos. Moram da pojasnim zbog čega jedan drenažni prsluk košta čak 10.000 evra. Taj prsluk predstavlja složenu konstrukciju koja služi detetu tri puta dnevno, uz program od 15 minuta tako da menja odraslu osobu koja je nadgleda i masira joj leđa da bi se uradila pravilna inhalacija – pojasnila je Olivera Imbronović, direktorka hotela „Prezident“.

Ukoliko želite da učestvujete u humanitarnoj akciji, to možete učiniti uplatom na račun Milica Oklobdžija 275-0016218800845-16, a svrha uplate je donacija za nabavku prsluka Vest.

Izvor: Subotica.com