МАНИФЕСТАЦИЈА „ВАСКРШЊА ЗВОНА“ У НЕДЕЉУ У БЕОЧИНУ

У сусрет ускршњим празницима, Беочин ће по први пут бити домаћин манифестације „Васкршња звона“ која ће бити одржана у недељу 28. априла на зеленом платоу између Туристичке организације општине Беочин и Дома културе.

Програм манифестације почиње у 11 часова наступом дечијег црквеног хора „Свети Василије Острошки“ из Беочина а посетиоци ће у целодневном дружењу моћи да уживају у изложбено-продајном базару, анимацијама и чак шест креативних и едукативних радионица које су осмишљене на тему Ускрса.

Програм тематских радионица почиње од 11.30 часова а најмлађу публику очекује заједничко осликавање великог ускршњег рама са васпитачицом Славицом Нићифоровић Веселиновић, књижевна радионица са професорком српске књижевности и језика Мајом Лукић, разговори са свештеником Храма „Светог Василија Острошког“ Милошем Маријанцем, радионица ускршње грнчарије коју ће водити уметник Небојша Веселиновић Лала, украшавање медењака, фарбање и избор најлепших ускршњих јаја са Удружењем жена „Фрушкогорски цвет“ и још много тога.

Од 13 часова аниматорски тим „Слави са Славицом“ извешће представу „Бубулекине бубе“ а већ од 13.30 часова па све до 15 часова, деца ће се забављати уз анимације са балончићима, кореографије и дружење са маскотом зеца.

У пратећем програму манифестације узела су учешће и удружења жена са територије општине Беочин, као и самостални уметници које ће на изложбено-продајном базару представити своје домаће производе, занатске и уметничке радове, сувенире и др.

Организатори догађаја су Општина Беочин и Туристичка организација Беочин.

Покровитељи догађаја су Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Општина Беочин, Културни центар општине Беочин, ЈКП „Беочин“, Удружење жена „Јана“ Баноштор, Удружење жена „Вредне пчелице“ Луг, Удружење жена „Бразилијански бисери“ Бразилија, Удружење жена „Фрушкогорски цвет“ Беочин село, Удружење жена „Велико срце“ Сусек, Сувенири „Лала“ Раковац и наш суграђанин Васа Прекогачић из Беочин села.

Са задовољством вас очекујемо!

Добродошли!

Извор: Општина Беочин