MARK I MIHAJLO NA TRCI U ČEŠKOJ

Proteklog vikenda u Kryžice (Češka) održana je UCI trka, GRAND PRIX WEST BOHEMIA na kojoj su uspešno nastupili i takmičari iz Biciklističkog kluba Spartak, navodi subotica.info

U Subotu 1. maja održana je kriterijumska vožnja na kružnoj stazi na kojoj su se subotičani, Mark Perčić i Mihajlo Bolić kao gosti takmičili u mađarskoj ekipi Lotus Cycling Team iz Pečuja. Voženo je 50 krugova sa 10 sprinteva, prosčenom brzinom od  47km/h. Trka u konkurenciji juniora je bila izuzetno brza, sa puno padova. Mark i Mihajlo su dobro odvezli trku završili su je zajedno sa grupom, iako to nije njihova disciplina.

Drugi dan vikenda u nedelju 2. maja takmičari su vozili drumsku trku, 12 krugova, ukupne dužine 133,1 km. Trebali su da savladaju tri kratka uspona sa ukupno 2000m penjanja. Učestvovalo je 150 takmičara iz 28 ekipa, od kojih je samo 79 biciklista završilo trku, što dovoljno govori o težini trke. Mark Perčić je na kraju zauzeo 43. mesto dok Mihajlo Bolić nažalost nije završio trku, pošto ge je uhvatila vremenska rampa.

Marku je ova bila prva velika trka, koja se boduje za UCI. Postigao je odličan rezultat pošto mu je prva UCI trka i prva međunarodna ove godine. 

Izvor: subotica.info