МАСКЕ ДОНИРАЛА “КАЛЦЕДОНИЈА”, ШИЈУ ИХ РАДНИЦЕ “ЛИРЕ”, АЛИ И ВРЕДНЕ ЖЕНЕ И МУШКАРЦИ

МАСКЕ ДОНИРАЛА “КАЛЦЕДОНИЈА”, ШИЈУ ИХ РАДНИЦЕ “ЛИРЕ”, АЛИ И ВРЕДНЕ ЖЕНЕ И МУШКАРЦИ

Солидарност и жеља да се у овим тешким временима помогне кикиндским медицинским радницима, али и припадницима осталих служби које због природе посла морају да раде и крећу се, највидљивија је на примеру заштитних маски. Контигент од 3.000 маски нашем граду прва је упутила италијанска компанија “Калцедонија”, која послује у нашем граду од јануара 2019. године и чија је основна делатност шивење. Овај гест поздравила је локална самоуправа и чланови Градског штаба за ванредне ситуације. Компанија Тиса аутомотиве је такође показала солидарност и донирала је материјал за шивење 600 маски.

И раднице Заштитне радионице „Лире“ већ данима неуморно шију маске за медицинско особље кикиндске болнице. Маске су, како каже Јасмина Пољан, технички директор „Лире“, почели да шију још 16. марта:

– Одлучили смо да помогнемо јер су маске дефицитарне. Увек смо ту да помогнемо нашем граду- каже Пољан. Из “Лире” је досад испоручено 3.300 маски.

Око 500 маски сашиле су чланице Удружења жена “Великоселке”, У ову врсту помоћи укључиле су се и чланице удружења „Вретено“ из Иђоша као и удружења „ДОРА“, предузетнице Мирна Рацков, Наташа Ђаковић, Биљана Булајић и још многе вредне жене, али и мушкарци. Маске шију кикиндски сарач Александар Ронто и Бранислав Чубрило Рус, глумац Народног позоришта. У условима ванредног стања и велике потребе за заштитним маскама помоћ свих који желе да помогну је више него добродошла.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: