MASKEMBAL I PODELA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA U GOSPOĐINCIMA

Sinoć je u organizaciji D.O.N.K.T. Đerdan održan maskembal i podela paketića u Svetosavskom domu.
Na maskembal su došli svi članovi društva maskirani u bake, deke, princeze, veštice, supermene, betmene i još mnogo likova iz bajki i života.
Kostimi su bili više nego kreativni, deca su se uživela u ulogu i ponašala onako kako bi se njihov junak iz bajke ponašao.
Za sve članove obezbeđeni su paketići, koje je Deda mraz sa svojim pomoćnicima delio deci, uz obavezne želje da budu dobri i poslušni i naredne godine.
Deca su se zahvalila Deda mrazu tako što su mu svi zajedno otpevali pesmicu „Padaju sa neba bele zvezde sanke …“.
Izbor za najlepši, najkreativniji kostim je započeo defileom svih učesnika ispred komisije, deca su tom prilikom objasnili šta su oni u stvari to veče.
Toliko je bilo lepih i simpatičnih objašnjenja koja su izazivali osmeh na licu svih prisutnih a ne retko i ogroman aplauz svih prisutnih.
Komisija je teška srca morala da se odluči za neke od njih, mada bi kako su tom prilikom izjavili, to mogao biti svako od takmičara.
U svemu tome najvažnije je da su se deca a i odrasli lepo zabavili, što su i pokazali nakon takmičenja,  učestvujući u muzičkim i drugim igrama koje su to veče bile organizovane.
D.O.N.K.T.  Đerdan, ovu manifestaciju organizuje godinama i svake godije je sve lepša i sa više kvalitetnih sadržaja.
Gospođinačke mališane,  u nedelju će obići Deda mraz, koji će deliti paketiće deci koja ga već tradicionalno u to vreme dočekuju na ulici.
Za vojvodjanske M.Žvković