МАТЕА И КРИСТИНА НА ПОСТОЉУ У БУДИМПЕШТИ, А МЛАЂИ НАЈУСПЕШНИЈИ НА КУПУ ВОЈВОДИНЕ!

За каратисте Хајдука ово је био резултатски изузетно богат викенд. У суботу (12.11.2022.) у Будимпешти је одржан престижни међународни турнир „Хунгариан Опен Гранд Приx – Саман Цуп 2022“ који је окупио најбоље борце из Европе, а у недељу (13.11.2022.) у Инђији је одржан Куп Војводине за млађе узрасне категорије.

На турниру у Будимпешти су учествовали клубови и репрезентације из 17 земаља и то: Француска, Енглеска, Шпанија, Португал, Норвешка, Данска, БиХ, Хрватска, Чешка, Мађарска, Словачка, Аустрија, Румунија, Украјина, Белгија, Израел и Србија. Карате клуб „Хајдук“ је наступио са 10 такмичара и остварен је фантастичан успех са освојене 2 медаље у појединачној конкуренцији.

Појединачни резултати:

– Калмар Матеа (јуниорке +66кг) – 2. место
– Соколовски Кристина (млађе сениорке -55кг) – 3. место

Овај турнир је свакако један од најјачих турнира на којима смо наступали ове године и изузетно смо задовољни учинком и квалитетом каратеа који су демонстрирали наши борци. Матеа Калмар је освајањем 2. места и вицешампионске титуле само наставила изузетан низ врхунских резултата на најважнијм такмичењима и попела се на степеник више него прошле године, а Кристина Соколовски је освајајњем 3. места још једном потврдила класу и поновила резултат од прошле године. Поред освајачица медаља, још пар наших бораца су били близу победничког постоља, али нису имали довољно среће у кључним моментима. Сви наши такмичари су имали тешке и захтевне мечеве  са борцима европског калибра и то је био најбољи тест да можемо да се носимо са елитном конкуренцијом и у међународним оквирима.

У недељу на Купу Војводине за пионире, полетарце и наде смо наступили са чак 24 појединца и са 2 екипе и остварени су феноменални резултати који су свакако били довољни да по ко зна који пут будемо најуспешнији клуб на такмичењу када су борбе у питању. Освојено је 6 златних, 9 сребрних и 8 броназних медаља и сви наши такмичари и екипе су остварили пласман на Куп Србије који нас очекује за две недеље у Чачку, што нам је и био примарни циљ. Као и сваке сезоне, константно подмлађујемо такмичарски погон па је тако било и сада са пар дебитананта на татамију.

Извор: Општина Кула