MATRJOŠKA S LJUBAVLJU U POSETI GERONTOLOŠKOM CENTRU VRBAS

Korisnike Gerontolokog centra Vrbas posetili su u četvrtak 16. maja učenici Srednje stručne škole „4.juli“, u pratnji nastavnice ruskog jezika Mirjane Hrutke i pedagoga Milene Merdžan Radojičić, navodi nasemesto.

Učenici imaju sreću da na veoma kreativan način usvajaju ruski jezik, pa su došli na ideju da naučeno predstave kroz prolećnu aktivnost pod nazivom „Matrjoška s ljubavlju“.

Ovaj kulturno-jezički program oblikovala je izrada ruske tradicionalne lutke matrjoške poznatije kao “babuška” i što je važnije, darivanje najlepše lutke. Jednu od ovih prelepih i omiljenih likova učenici iz više razreda srednje stručne škole poklonili su nedavno i ruskom ambasadoru, dok su danas njom obradovali korisnike Gerontološkog centra, koji su davno napustili školske klupe.

Tu poklonima nije bio kraj, s obzirom na to da je na inicijativu učenika korisnicima i zaposlenima u Gerontološkom centru Vrbas priređen recital i muzičko putovanje u daleku i blisku nam zemlju.

Korisnici su na ovaj način oživeli svoje školske dane i prevarili se verujući da su zaboravili davno naučene rečenice i pesme melodičnog ruskog jezika. Svaki korisnik je dobio posebno izrađenu poklon rečenicu na ruskom jeziku sa prevodom, tako da je u jednom trenutku dnevni boravak Gerontološkog centra Vrbas oživeo sa porukama ljubavi i bratstva na oba jezika.

Svi učesnici su zahvalni pažnjom nastavnika i učenika škole koju je direktorka škole Anica Gračanin u najavi događaja najbolje opisala kao “nameru saradnje i širenja humanih odnosa između mladih pokoljenja i pripadnika starije generacije kroz razne aktivnosti kojima se unose boje u jesen života”.

Izvor: nasemesto