“МАТУРАНТСКА ПАРАДА”, ДЕО НАЦИОНАЛНОГ ПРОЈЕКТА “МАТУРА 2019”

Матуранти све четири кикиндске средње школе и њихови професори, у петак, тачно у подне, заплесаће на градском тргу уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила из оперете „Слепи миш“. Овогодишња 12. “Матурантска парада” окупиће скоро 450 учесника:

-“Матурантска парада” одржаће се на платоу испред Народног музеја. Припреме су у току, матуранти вредно вежбају. Очекујем заиста још једну манифестацију за памћење – саопштио је Марко Марковљев, организатор програма кикиндског Културног центра. “Матурантска парада” практично је део националног пројекта“ Матура 2019” који су подржали Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова и Град Кикинда:

– Циљ пројекта је очување и повећање безбедности ученика завршних разреда средњих школа у светлу предстојећих прослава матура. Осим полиције, у овај пројекат се укључују Школске управе, Центри за социјални рад и локалне самоуправе. Наши полициски службеници одржаће предавања матурантима. Указаће им на штетност конзумирања алкохола и дрога, и позвати их да не ремете јавни ред и мир. Нама су и ранијих година у фокусу биле прославе матура, а можемо да се похвалимо да није било инцидената и саобраћајних незгода у којима су учествовали матуранти- рекао је Марко Сремчев, заменик начелника Одељења полиције ПУ Кикинда. Јасмина Миланков из Одсека за послове развоја града Кикинде, потврдила је да се локална самоуправа активно укључила у пројекат “Матура 2019”:

– Дводневни богат музичко забавни и спортски програм, “Распуст за све”, припремамо 31. маја и 1. јуна, али ће му, 22. маја, претходити турнир у баскет 3X3 у дворишту Гимназије. “Распуст за све” отвориће 31. маја плес ђака осмака “Плешимо заједно”. Истог дана их очекује дружење са Аном Лазаревић, познатом јутјуберком и концерт Саре Јовановић. Дан касније, најмлађе Кикинђане очекују Тricky и Vesi, познати јутјубери, “Весели баскет” и концерт победника “Пинкових звездица”, Љубомира Станковића – најавила је она.

Извор: Град Кикинда