“МАТУРАНТСКА ПАРАДА” ОКУПИЛА КИКИНДСКУ МЛАДОСТ, ПЛЕСАЛИ И ГРАДСКИ ФУНКЦИОНЕРИ

У центру града, тачно у подне, матуранти, њихови професори и директори заиграли су уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила из оперете „Слепи миш“. Веселој атмосфери нису могли да одоле ни функционери локалне самоуправе, па су и они били део упечатљиве слике. У овогодишњем плесу младости и лепоте учествовала су 344 матуранта. Досад је ова манифестација окупила укупно 6.500 матураната:

-Честитам вам завршетак средњошколског образовања. Овде се завршава, сигуран сам, најлепши и најбезбрижнији део ваших живота. Иза вас остају безбрижно детињство и тинејџерски дани. Ваше одлуке биће део ваших могућности. Будите онаки какви сте били у средњој школи, волите ваше пријатеље и Кикинду. Будите понос ваших родитеља- поручио је Лукач. Активна учесница 14. “Матурантске параде” била је и Дијана Јашић Киурски, заменица градоначелника:

-Заиста је прелеп осећај бити овде на тргу са кикиндским матурантима, бити део ове атмосфере. Ово је спој љубав и најлепших осећања. Желим овог генерацији матураната да кроз живот иду храбро, Нека се боре и уче, заврше факултете и постану добри људи- рекла је она. Након незаобилазног кола, матуранти су весеље, уз трубаче, наставили испред Курије. Да је и 14. “Матурантска парада” у потпуности успела констатовао је Марко Марковљев, организатор програма кикиндског Културног центра, који свих ових година брине да ова манифестација у Кикинди савршено изгледа:

-Ми смо се нашли у групи 56 градова и општина широм Србије и региона у којима су матуранти учествовали у синхронизованом плесу. Драго ми је што манифестација у континутету траје скоро деценију и по- казао је Марковљев.

Извор: Град Кикинда