МАТУРАНТСКА ПАРАДА” ОКУПИЛА 404 УЧЕСНИКА

У центру града, тачно у подне, матуранти четири кикиндске средње заиграли су уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила из оперете „Слепи миш“. У синхронизованом плесу младости, лепоте и љубави придружили су им се њихови професори, апсолвенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди и млађи чланови АДЗНМ “Гусле”. Више од 400 учесника је 12. “Матурантску параду” окончало колом које се развило на делу тргу код Народног музеја:

– И ова млада генерација људи оставља траг у свом одрастању у овом граду. Замолила сам их да и даље буду истрајни, вредни и и посвећени, али да не забораве своје родитеље, школу и пријатеље, дакле све оне који су обележили њихов живот. Као неко ко живи и има децу у овом граду, искрено бих волела да део ових младих људи буду креатори наше будућности. Потенцијал није само у њиховом младости него у интелекту и способностима које показују на различитим пољима -поручила је Станислава Хрњак, председница градске Скупштине. Њој је и ове године припала част да отвори „Матурантску параду“ и поздрави лепу и раздрагану кикидску младост. Марко Марковљев, организатор програма Кулурног центра, навео је да је “Матурантска парада” окупила 404 плесача:

– Готово сваке године на дан одржавања “Матурантске параде” током преподневних сати буде облачно. Дешавало се и да буде кишице, али никада у време одржавања ове дивне манифестације није било падавина. Енергија коју емитују наши матуранти, очигледно је јача и од кише- сматра Марковљев.

Извор: Град Кикинда