MAXBET 3. ЗРЕЊАНИНСКИ МАРАТОН БИЋЕ ОДРЖАН У НЕДЕЉУ 28. МАЈА, НАЈАВИЛИ ЧЛАНОВИ ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА МАРАТОН ТИМА ЗРЕЊАНИН

MaxBet 3. Зрењанински маратон биће одржан у недељу 28. маја ове године, у организацији Спортског удружења Маратон Тим Зрењанин, најављено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Градској кући.

Новинарима се најпре обратио заменик градоначелника Саша Сантовац који је указао да градове, између осталог, чине и садржаји који се у њима организују и да је Маратон једна од значајнијих манифестација у нашем граду.
– Прилазимо јој с посебном пажњом будући да је организација захтевна и у смислу безбедности учесника. У почетку нам је било важно да ова манифестација буде прихваћена, а оно што је доказала јесте да окупи велики број учесника, али и привредне субјекте који су препознали њен значај и који дају свој допринос како би Зрењанински маратон био што успешнији – рекао је Сантовац захваливши се свима који учествују у организацији овог догађаја.

Изразио је наду да ће и овогодишњи МаxБет Зрењанински маратон бити успешан и позвао Зрењанинце да се пријаве и учествују у једној од трка.

Владимир Станар, члан организационог одбора рекао је да је идеја организатора била да се Зрењанин нађе на мапи градова који имају своју трку на 42 километара.
– Успели смо у томе, а Град Зрењанин ју је препознао као једну од манифестација од значаја за град – рекао је Станар.
Указао је да ће Трка са осмехом, која стартује у 10 часова, бити много посећенија у односу на претходне и да ће захваљујући Компанији Персу сви малишани који учествују бити дочекани уз чоколадно млеко и плазма кекс.

Старт Маратона 42км је у 9 часова, Трке особа са инвалидитетом у 9, старт ПерСу трке са осмехом за најмлађе је у 10, док је старт Полумаратона 21.1км у 11 часова, као и Трке задовољства 7км и Штафетне трке 3 пута7км.
– Оно што је новина јесте да ће посетиоци моћи добровољно да дају крв, а оно што је нама циљ јесте да оборимо рекорд у сакупљању средстава за НУРДОР, будући да ћемо од сваке стартнине по сто динара одвојити за то удружење – рекао је Станар.

Учесник прошлогодишњег Зрењанинског маратона Игор Марков позвао је Зрењанинце и оне са којима трчи на другим такмичењима да дођу и увеличају манифестацију захваљујући којој је и сам почео да трчи маратон.

Срђан Нешковски из Маратон тима указао је да траса стазе није мењана у односу на прошлу годину и захвалио свим грађанима на стрпљењу позвавши их да изађу на улице и поздраве тркаче – рекао је он.
Посебно је захвалио Граду Зрењанину и свим институцијама које су допринеле да ова међународна манифестација буде успешно реализована.
– Видимо се на старту! – поручио је Нешковски.

Извор: Град Зрењанин