MEDALJE SA PRVENSTVA SRBIJE I VOJVODINE

Atletičari Ak „Panonija“ imali su zapažen nastup proteklog vikenda.
Na stadionu Karađorđe u subotu 8. juna u organizaciji Atletskog saveza Vojvodine održano je Prvenstvo Vojvodine za mlađe juniore.
Za Panoniju su nastupili: Milja Ostojin, Damjan Čikić, Marko Stojilović, Aleksandar Dugić i Stefan Lazić.
Već na početku takmičenja titulu Prvaka Vojvodine osvojio je Marko Stojilović u bacanju koplja od 800gr, a sa daljinom 46.95 postavio je i svoj lični rekord.
U trci mađih juniora na 100m posle ulaska u finale, zlatno odličje „Panoniji“ doneo je i Damjan Čikić, sprinter koji pod nadzorom trenera VLadana Lea niže uspeh za uspehom. Nažalost usled pada na samoj ciljnoj liniji Damjan je padom zadobio povrede i naprsnuće kosti na zglobu ruke. Trku je ispak završio kao najbrži, rezultatom 11,85 sekundi.

U nedelju 9. juna na atletskoj stazi Vojne akademije nastupio je i Vladimir MIrkov 2008. godište u disciplini brzog hodanja na stazi 1000m.
Iako najlađi u konkurenciji sa dečacima do 2006. godišta odličnom trkom, dobrom taktikom a ujedno sjajnom tehnikom i to bez ijedne opomene sudija Vladimir postaje vicešampion Srbije u ovoj disciplini. Nakon bronze na državnom prvenstvu Srbije na putu sada Vladimir dolazi i do bronzanog odličja na Prvensrtvu Srbije i uz podršku svog trenera SaŠe Stojilovića koji se već dokazao i u ovoj disiplini kao ozbiljan trener.