MEDALJE ZA VESLAČE TAMIŠA NA POČETKU SEZONE

Takmičarska veslačka sezona počela je 3. aprila na regatnoj stazi Ade Ciganlije gde su se okupili najbolji veslači Srbije na 1. Kupu Srbije 2021. Godine, navodi 013info.

Veslači Tamiša nastupili su predvođeni kapitenom Milošem Stanojevićem u svim kategorijama od pionira do seniora i veterana sa osnovnim ciljem da uporede svoju takmičarsku formu sa konkurencijom na veslačkoj stazi.

Prvu medalju ove sezone osvojila je mlada veslačica Tamiša, pionirka Anđela Zeng koja je bila druga i osvojila svoju prvu, srebrnu, medalju u skifu za pionirke. Ovo je bila Anđelina  debi trka u disciplini skif, do sada je nastupala samo u skul-četvercu.

Miloš Stanojević je takođe bio na visini kapitenskog zadatka. Posle osvajanja zlata u četvercu bez kormilara u kombinaciji sa veslačima Grafičara, Miloš je nastupio u skifu za teške veslače u želji da se isproba na početku sezone u što jačoj konkurenciji. Posle kvalifikacija u kojima je dominirao u finalu je vodio žestoku borbu za prvo mesto sa reprezentativcem Partizana Aleksandrom Bedžikom. Srebrna medalja u tako teškoj trci i vreme 7minuta 15 sekundi pokazali su da je Miloš u reprezentativnoj formi.

Novu medalju za Tamiš osvojila je ekipa četverca bez kormilara u kadetskoj konkurenciji. Ovo je Andriji Rankoviću, Ognjenu Videnovu, Mihajlu Markoviću i Petru Periću bila prva trka u starijoj kategoriji i već na startu su pokazali svoj kvalitet osvajanjem bronzane medalje.

Osvojene medalje pokazuju da se preko zime dobro radilo iako su uslovi rada i treninga otežani aktuelnom epidemijom korone.

Izvor: 013info