МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА IWCIA ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА IWCIA ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ

Позивамо све заинтересоване да изложе своје резултате и размене идеје на међународној конференцији IWCIA (International Workshop on Combinatorial Image Analysis) која ће, први пут у Новом Саду, окупити стручњаке из целог света који раде у областима дигиталне обраде слика, комбинаторних проблема, дигиталне геометрије и топологије, сегментације, репрезентације, реконструкције, компресије, фази и стохастичке анализе слике, математичке морфологије, дискретне томографије и других сродних тема.

Ова конференција позната је по доприносима научним дисциплинама везаних за обраду слике, али и применама у медицини, биометрији, разумевању слике, роботици, метрологији и другима. За све ове области су значајне идеје, поступци и методе решавања проблема у обради слике, махом због предности у нумеричкој ефикасности, лакоћи репрезентације и тачности које омогућује дискретан приступ у комбинаторној анализи слике.

IWCIA конференција се одржава од 1991. године, и 2020. године по први пут у Србији. Претходне земље одржавања укључују Јапан, Сједињене Америчке Државе, Мексико, Португал, Француску, Немачку, Италију, Чешку, Бугарску, Индију и Нови Зеланд.

Сви заинтересовани могу своје радове доставити до 15. јануара 2020. године, након чега ће уследити ригорозан „double-blind“ процес евалуације од стране програмског комитета. Прихваћени радови ће бити објављени у Springer-овој едицији „Lecture Notes in Computer Sciences“.

Author Image
Lala
%d bloggers like this: