МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана.

Општина Кула претходних година обележавала је Међународни Дан особа са инвалидитетом, организовањем пријема за чланове Савета за помоћ особама са инвалидитетом, као и представника свих организација особа са инвалидитетом са територије општине Кула у свечаној сали Скупштине општине Кула. С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију ове године пријем није могуће организовати.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић, поводом 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом је рекао:

-Преко милијарду људи, или приближно 15 одсто светске популације, живи са неким обликом инвалидитета. Оснаживање особа са инвалидитетом, осигуравање равноправности и укључивање у све области друштвеног живота, уз пуно поштовање њиховог достојанства и индивидуалне аутономије, наш је примарни циљ. Искрено верујем да ћемо наставити добру сарадњу, која ће у наредном периоду бити додатно унапређена како би се особама са инвалидитетом омогућило једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

Извор: Општина Кула