МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ

Поводом Међународног дана писмености у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин,постављена je изложба на тему развоја писмености код нас и у свету.

Међународни дан описмењавања УНЕСKO је установио 1967. године с циљем да укаже на важност читања и писмености у животу појединца и друштва у целини. Појам писмености и његово значење последњих тридесет година драстично се променио. Писменост данас представља мултидисциплинарни феномен – то је много више од читања и писања, подразумева и познавање различитих видова комуникације, страних језика и модерних технологија, укључујући и рад на рачунару.

Међународни дан писмености обележен је у огранку „Теофило Димић“ у Баваништу посетом ученика петих разреда ОШ „Бора Радић“ са наставницама српског језика Вишњом и Јованом и наставником Душаном.  За прво дружење у новој школској години са ученицима петих разреда, виши књижничар, Милица Живковић, припремила је кратак преглед из развоја српске писмености и реализовала игру 

Правилно-неправилно и Како се каже.

Изложбени панои су испуњени пригодним текстовима, а испред су изложене књиге које се налазе у фонду библиотеке из едиције Популарна лингвистика, Језички саветници и Приручници издавачке куће Прометеј из Новог Сада.

Извор: Општина Ковин