МЕХАНИЧКА ЗАШТИТА ШАХТОВА У ГРАДУ

У циљу побољшања безбедности у саобраћају и превенције крађе шахтова, у Руми је у току акција постављања заштитних ланаца на поклопце и сливнике за канализацију.

Систем механичке заштите шахтовских поклопаца патентирала је фирма Мајкић ДОО из Инђије, а реч је о потпуно новом производу у области заштите ПТТ, водоводних, као и шахтова за канализацију.

Председник Општине Рума Слађан Манчић напоменуо је да се локална самоуправа одлучила за механичку заштиту поклопаца на шахтовима и на сливним решеткама из два разлога.

„Први је осигурање од крађа поклопаца, јер се они врло често продају отпадима као секундарна сировина. Други разлог је свакако важнији а то је безбедност свих учесника у саобраћају, јер у случају крађе постоје велики ризици и за повређивање људи и за материјалну штету. Општина Рума и ЈП „Водовод“ су издвојили за ову намену 1,2 милиона динара а посао финансирамо у односу 50:50%“, рекао је председник Манчић и додао да се овакав начин заштите канализационих поклопаца и сливника у Србији показао као добар.

Овом акцијом осигурања поклопаца и сливника покриће се неких 300 шахтова у централној градској зони, а у плану је и да се на овај начин заштите сви шахтови и Руми, њих око 1.500.

Извор: Општина Рума