“МЕКАФОР” РАЗВИЈА ПРОИЗВОДЊУ У КИКИНДИ, ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПОУЗДАН ПАРТНЕР

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, данас је посетио “Мекафор”, а погоне ове француске компаније обишли су Марко Пећанац, саветник председника Србије за страна улагања и Саша Танацков, члан ГВ за привреду и инвестиције. Директор фабрике “Мекафор”, Небојша Недељковић, потврдио им је да поново раде пуним капацитетом и да је сарадња с локалном самоуправом на изузетном нивоу. Фабрика тренутно има 110 радника, а у наредне три године је планирано упошљавање још 180. Недељковић није искључио могућност да се то деси и нешто раније и додао да је недавно окончана изградња новог погона који заузима око 3.500 квадратних метара. Недељковић је прецизирао да се ради о инвестицији вредној око три милиона евра:

-У новом погону производе се делови за авио индустрију. Веома смо поносни на овај сегмент нашег пословања јер више не радимо само за ауто индустрију. Користили смо државну помоћ током ковид кризе. То нам је пуно помогло, јер смо током марта, априла и маја остварили тек 30 одсто планиране производње- казао је Недељковић и додао да су раније користили и покрајинске субвенције. “Мекафор” је у Кикинди производњу покренуо 2016. године:

-Од почетних 45 радника, ова фабрика сада запошљава 110 људи. И ту, како смо чули, није крај. Спремни смо да, и у случају ове компаније, будемо искрен и поуздан партнер. Такав однос гајимо према свим домаћим и иностраним предузетницима. Руку сарадње пружићемо свима који желе да овде инвестирају. “Мекафор” овде не остварује само профит. То је и веома друштвено одговорна компанија – подвукао је Лукач. И саветник председника Србије за страна улагања, Марко Пећанац, дели градоначелниково мишљење:

-“Мекафор” јесте једна од најбољих компанија, а потврда тога јесте што су тржиште пронашли и у авио индустрији. Наравно, ово није једина компанија која је дошла у наш град. У последњих пет година, у просеку, отворена је по једна фабрика. Не само да су отворене нове фабрике и отворена нова радна места. Успели смо да пре неколико година оживимо и МСК, а и отворимо гранични прелаз Наково-Лунга. Спремили смо нове индустријске зоне за будуће инвеститоре- навео је Пећанац.
 Извор: Град Кикинда