МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ ИЗМЕЂУ ГРАДА СЕВИЉЕ И ГРАДА СОМБОРА

Градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић је током боравка у Севиљи на Другом глобалном форуму локалних самоуправа потписала Меморандум о разумевању између града Севиље и града Сомбора са градоначелником Севиље Хуаном Еспадасом Сехасом. Меморандумом је установљена добра воља за сарадњу између два града у области културе, туризма, образовања, науке и технологије. Договорена је и размена искустава у подизању капацитета људских ресурса, заштити животне средине, као и у осталим областима које два града утврде. Поред тога, градови ће успоставити међусобне контакте и настојати да искористе праксе и знања друге стране потписнице у сопственом развоју и функционисању. Међусобно ће пружати информације од значаја и радити на промоцији другог града у својој локалној заједници.

Меморандум је потписан у Градској кући града Севиље, а поред Сомбора овај документ су закључили и представници двадесетак градова из Аргентине, Мексика, Руске Федерације, Колумбије, Бразила,  Португалије, САД.

На овај начин настављена је интензивна активност града Сомбора на међународном плану и настојање градоначелнице да у што већој мери подигне видљивост града, његовог културног наслеђа и инвестиционих потенцијала.

Извор: Град Сомбор