МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “МИЛАН СРЕДАНОВИЋ” 17. И 18. ОКТОБРА У КУЛИ

Дамјан Миљанић, председник општине Кула, Горан Маринковић, секретар Спортског савеза Србије, Далибор Крковић, председник Фудбалског клуба “Хајдук 1912” и Жељко Ачански, тренер млађих категорија, најавили су данас Меморијални турнир “Милан Средановић” који ће се одржати 17. и 18. октобра на стадиону “Милан Средановић” у Кули. На турниру ће учествовати деца 2008., 2010., 2011. 2012. годиште.

Далибор Крковић, председник Фудбалског клуба “Хајдук 1912” је рекао да је идеја потекла од свих из клуба, јер деца одлазе на турнире сличног типа у друга места.

-Организацијом турнира желели смо да подржимо најмлађе категорије, а надамо се да ће постати традиционални пошто носи назив по човеку који је целог себе дао за клуб, рекао је Крковић. Он је додао да се очекује учешће око 40 екипа, а учешће су већ потврдили “Војводина”, “Спартак”, “Чукарички”, ТСЦ “Бачка Паланка”, тако да ће то сигурно бити за понос општине Кула, рекао је Крковић.

Председник општине Кула је рекао да је организација турнира део стратегије развоја спорта на нивоу општине Кула, где је циљ, осим подршке спорту, да најмлађе категорије буду препознате и финансиране од стране Општине, кроз клубове.

-На примеру ФК “Хајдук” види се одлична сарадња, с једне стране са клубом који је ту нашу стратегију препознао и подржао, а са друге стране са ССС, без чије стручне помоћи ми не бисмо могли ни доћи у то стање, рекао је Миљанић. Он је подсетио да је клуб имао финансијске потешкоће, али да, захваљујући свему што је ССС урадио, сада има стабилне финансије.

-Ове године буџет је дуплиран, а тренд раста ће се наставити из године у годину, а план је да управљање стадиона пређе на Спортски центар који ће бити на нивоу целе Општине , а у фази је припреме, и реализоваће се следеће године. Најмлађе категорије су најзначајније за општину Кула кад је у питању финансирање, а турнир је само промовисање тих најмлађих категорија, рекао је председник Миљанић и истакао да овај турнир у потпуности финансира општина Кула.

Секретар Спортског савеза Србије, Горан Маринковић рекао је да све акције које промовишу младе имају подршку ССС. Он је додао да му је драго да председник општине схвата да је спорт саставни део живота и да у спорт треба да се улаже. Такође, изразио је задовољство што је општина Кула добила новог Суперлигаша у рукомету и искористио прилику да честита РК “Црвенка” на пласману.

-Очигледно смо заједничким снагама определи средства како треба и резултат је дошао, рекао је Маринковић.

Иако је секретар ССС, Маринковићу је фудбал у срцу. Памти Милана Средановића као човека који је много дао “Хајдуку” и име које је препознатљиво како у самој Кули, тако и у околини.

-Такав човек заслужују да има свој турнир и да се стадион зове по њему, а надам се да ће управа клуба наставити традицију и да ће турнир бити препознатљив у целој околини и да ће из године у годину прикупљати све више екипа и да ће долазити они најбољи, рекао је Маринковић.

Осим организатора, промоцији су присуствовала деца ФК “Хајдук” која ће учествовати на турниру и ћерка Милана Средановића, Јелена Средановић, која ће победницима турнира доделити пехаре.

Извор: Општина Кула