MЕНТОРСКИ ПРОГРАМ ПОЧЕО У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ACTIVE GIRLS

У четвртак 12. децембра 2019. године у Жутом салону Покрајинске владе у Новом Саду одржан је састанак упознавања менторки и ученица у оквиру пројекта пројекат „Подршка спортским и физичким активностима девојчица – ActiveGirls“, који суфинансира Европска унија кроз Interreg – IPA програм прекограничне сарадње Мађарска–Србија, са укупним буџетом од 210.865,04 евра, од чега средства Европске уније (ИПА) износе 179.235,28 евра.

Састанку су присуствовале Јована Рапајић и Тамара Глишић-Кривошија испред Фонда „Европски послови“ АП Војводине, које су уједно чланице пројектног тима, а у име Покрајинског секретаријата за спорт и омладину присутнима се обратила Аранка Биндер, помоћница за спорт. Скуп је водио Марко Адамовић, менаџер пројекта из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Иначе, водећи партнер на пројекту је Покрајински секретаријат за спорт и омладину а остали партнери су Фонд „Европски послови“ АП Војводине, Општина Сентеш у Мађарској и Сквош клуб „Тиса“ из Сегедина.

Тамара Глишић-Кривошија је презентовала менторски програм у оквиру пројекта Активне девојчице. Након тога је извршено упознавање парова (менторки и менторина) и дате су им смернице за реализацију ове активности у наредних 6 месеци. Овим састанком је у ствари започео менторски програм у оквиру пројекта. Менторке су се данас представиле присутнима и свака понаособ је изнела укратко свој спортски живот почевши од основне школе до данашњице.