МЕСЕЦ РОДИТЕЉСТВА ЗА ПОДРШКУ СИГУРНОМ ОДРАСТАЊУ

Општина Врбас, заједно са партнерима – Предшколском установом „Бошко Буха,“ Домом здравља „Вељко Влаховић“, Центром за социјни рад, Јавном библиотеком „Данило Киш“ и Туристичком организацијом општине Врбас, обележиће током јуна низом програма „Месец родитељства“.

За уторак, 20. jун у 17.30 часова, у ЈБ „Данило Киш“, заказана је радионица за децу и родитеље „Игра ми jе храна“, на којој ће говорити психолог Бојана Јоцовић Делић и васпитачи Слађана Татарски и Јелена Митровић.

У понедељак, 26. jуна од 09.00 до 12.00 часова, одржава се радионица и продајни базар колача и дечиjих рукотворина „Сваки тренутак jе важан“; учествују деца, родитељи и васпитачи вртића „Вила“, „Звездица“ и „Бубица“; игралиште код храма у центру Врбаса.

У уторак, 27. jуна од 09.00 до 12.00, на игралишти код храма одржава се продаjни и хуманитарни базар Удружења „Наше огњиште среће“, организације Хумани Врбас и Друштва за помоћ МНРО „Кућица“.

У среду, 28. jуна од 09.00 до 12.00 часова, на истом месту, одржава се радионица за децу из маргинализованих група и децу из ПУ „Бошко Буха“, под називом „Сви смо ми различити, али jеднако вредни“, учествују и волонтери Црвеног крста Врбас

У четвртак, 29. јуна у 17.30 часова, у ЈБ „Данила Киш“, на програму је радионица за децу и родитеље „Од читања се расте“, на којој говоре психолог Бојана Јоцовић Делић и васпитачи Слађана Татарски и Јелена Митровић.

У току Месеца родитељства поливалентне патронажне сестре ће организовати кућне посете одојчету и малом детету кроз активност „Читање књиге са бебом и дететом“, и тако дати подршку родитељима и њиховој деци у раном расту и развоју. Центар за социјални рад ће реализовати услугу „Породични сарадник“. Сврха услуге је унапређење капацитета породице да омогући безбедност детета и услове за његов квалитетан развој у породичном окружењу. Такође, Јавна библиотека „Данило Киш“ расписује ликовни конкурс за децу предшколског узраста на тему „Тата, мама, играјте се са нама“, од 10. до 23. јуна.

Извор: Општина Врбас