МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА И УЛИЦЕ У ЛЕДИНЦИМА У НОВОМ РУХУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је са сарадницима приградско насеље Лединци где су окончани радови на објекту Месне заједнице „Лединци“ у Змај Јовиној улици, а приводи се крају и асфалтирање бројних улица. У Лединцима и у Старим Лединцима, приводе се крају радови на реконструкцији путне инфраструктуре које изводи ЈКП „Пут“, вредности 45 милиона динара.

– У Старим Лединцима асфалтиране су улице Хоповска, Јована Дучића, Пут за Клису, Проте Матеје Ненадовића и крак Фрушкогорске 12, а у Новим Лединцима улице Златана Петровића, Стеве Нинковића и деловe улица Народне војске и Девет Југовића. У  Змај Јовиној улици у Лединцима, где смо обилазили објекат Месне заједнице, окончано је извођење радова на поправци коловоза дужине 650 m, док је у току уређење банкина и израда успоривача брзине. Такође, тренутно се изводе радови на поправци Улице Војводе Синђелића у Лединцима у дужини од 300 m. Недалеко од новоизграђеног Дома пензионера, у близини Дома културе, налази се објекат Месне заједнице „Лединци“ површине 150 m2 коју смо данас обишли и у чије је реновирање и опремање Град Нови Сад уложио 26,7 милиона динара – рекао је градоначелник и нагласио да је у току израда пројекта за грађевинску дозволу за реконструкцију и надоградњу Дома културе.

– Поред тога, током ове године, биће постављено ново дечије игралиште у Улици Симе Шолаје где се тренутно налази девастирано и дотрајало игралиште, а ближи се и реализација пројекта „Зелене стазе на траси бивше пруге Нови Сад-Беочин“ у оквиру којег ће и Лединци бити уврштени у тај туристички правац намењен за бициклистичку стазу, као и за одмор и рекреацију – истакао је градоначелник.

Нови Сад, 19. март 2024. године

Извор: Град Нови Сад