МЕСНО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА КУЛА ПРОСЛАВИЛО СПАСОВДАН

Чланови Месног удружења пензионера Кула уприличили су традиционалну прославу свог Удружења, Спасовдан. Прослава је почела здравицом Божидара Бошка Миљанића, а након здравице беседу је одржао презвитер Бошко Маринков, парох кулски. Потом је, према обичајима, одржано освећење славског колача и примопредаја кумства, а овогодишња кума славе је Јања Паланачки.

Председник Месног удружења пензионера Кула, Милош Ракочевић, истакао је да је обележавање Спасовдана прилика да пензионери проведу лепе моменте заједно, у слози и весељу, као што је и иначе пракса код њих. Он је изразио захвалност локалној самоуправи која пружа издашну подршку у организацији и без које прослава Спасовдана не би била могућа:

„Наша порука свим православним верницима који прослављају Спасовдан јесте порука слободе, здравља и среће. Наше Удружење већ седам година слави Спасовдан, као и наш главни град Београд, који је велики град, али мислим да је и наше Удружење велико. Свима који славе, још једном, у своје и у име чланова Месног удружења пензионера Кула желим срећну славу“.

Извор: Општина Кула