МЕШТАНИ ИЂОША НА СЕДНИЦИ ГРАДСКОГ ВЕЋА ДОБИЛИ КОНКРЕТНЕ ОДГОВОРЕ

Са жељом да се на лицу места упознају са конкректним проблемима који тиште становнике наших села градоначелник Кикинде, Павле Марков, чланови Градског већа и секретари Секретаријата, данас су боравили у Иђошу. У том селу је одржана седница Градског већа, а и овога пута мештани су били у прилици да поставе питања. Одговоре су добили из прве руке:

– Из оног што смо могли чути од њих, евидентно је да у Иђошу постоје проблеми, али је важно што ниједно питање није остало без адекватног одговора. То и јесте наша политика. Свако питање заслужује одговор, а нама је нарочито битно да унапредимо квалитет живота у селима. У фокусу наше дебате нашли су се најургентнији инфраструктурни и комунални проблеми. Разматрали смо могућност отварања јаслица, асфалтирања улица, уређења цркве и обезбеђивања просторија за рад сеоских удружења, а било је речи и о пољопривреди- рекао је Марков и нагласио ће пракса одржавања седница Градског већа у селима бити настављена. Председник МЗ Иђош, Миодраг Команов, сматра да је ово прави начин да се градски функционери упознају с горућим проблемима мештана и да их сагледају на терену:

– Радује нас овогодишњи прави беби бум. Последњих година се рађало десетак беба, а 2018. ће у том погледу, на наше задовољсто, бити рекордна. Иђош ће постати богатији за 22 бебе, можда и коју више. Јаслице су нам стварно неопходне. Током лета нас очекује асфалтирање улица Јована Поповића и Јована Ђурђулова, али и санирање ударних рупа- саопштио је Команов. Бранкица Микалачки, председница Удружења “Вретено” из Иђоша, сматра да је ово прави начин да се градски челници упознају с проблемима који тиште мештане села:

– Заиста је добро што смо у прилици да им се директно обратимо, изложимо проблеме,а потом добијемо одговоре – каже Микалачки.

Извор : Град Кикинда