МИХАЉ ЊИЛАШ ОТВОРИО МЕЂУНАРОДНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ 3К

У Новом Саду данас је започела дводневна међународна конференција под називом 3К (култура, комуникација, компјутер), коју већ девету годину успешно организује новосадска Гимназија „Исидора Секулић“, а окупила је учеснике из Русије, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине и наше земље, као и професоре, ђаке и родитеље.

Посвећена је томе да се моћ информатичке технологије, без које се данас готово не може замислити свакодневни живот и рад, искористи на најбољи могући начин за побољшање квалитета наставе и повећање знања ученика, као и да се подстакне културе иновација која омогућава ученицима, професорима и стручним тимовима да своје нове идеје уграде у наставни процес.

Ове године, главни организатор конференције је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу, националне мањине- националне заједнице.
Отварајући конференцију, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу, националне мањине- националне заједнице Михаљ Њилаш рекао је да изградњу информатичког друштва мора да прати укључење информационих технологија у образовању и да су Покрајинској влади и ресорном секретаријату изузетно важне такве иницијативе које потекну из самих образовних установа.

„Зато је иницијатива Гимназије „Исидора Секулић”, која увезује компјутере, културу и комуникацију, а која се сваке године реализује путем међународне конференције, толико важна и добродошла. Природно је да ову конференцију која представља доследно улагање у васпитање, образовање и будућност наше деце, Покрајински секретаријат за образовање препозна и једнако доследно подржи“, рекао је Њилаш.

Њилаш је нагласио да су све теме на овој конференцији уједно и циљ Покрајинске владе у политици образовања и подсетио да је Покрајина ове године са 20 милиона динара већ подржала дигитализацију школа која је обухватила све гимназије и један број средњих стручних и основних школа у Војводини и додао да је то само почетак.

Конференцију је акредитовао Завод за унапређење образовања и васпитања у Републици Србији. Састоји се из два дела: практичног, са презентацијом угледних часова професора гимназије и теоријског који обухвата стручне и научне радове.

Аутор пројекта је директорка Гимназије „Исидора Секулић“ мр Ружица Вукобратовић. Координатор Тима за 3К конференцију је др Ивана Милановић, професор математике.