MILANA TIRNANIĆ VICEŠAMPIIONKA SRBIJE U SPRINTU Prvenstvo Srbije za seniore

U subotu 17. februara u atletskoj dvorani na Banjici prvog dana takmičenja, za atletski klub „Panonija“ je po prvi put po prelasku iz „Crvene zvezde“ u discipline 60m sprint, nastupila i nacionalna i Balkanska rekorderka Milana Tirnanić.

Milana je krajem2023.  godine zajedno sa drugaricom ali i suparnicom na stazi Ivanom Ilić provela

3 nedelje priprema za dvoranska takmičenja u Južnoj Africi u atletskom kampu u Johanezburgu.

Milana ima tu privilegiju da je Srpski atletski Savez angažovao jednog od najboljih svetskih trenera

za sprint Lorana Mjulija (Laurent Mewly), švajcarca koji je ujedno i trener najbolje preponašice na svetu Femke Bol.

Poslednjeg dana priprema Milana je tamo zadobila povredu mišića zadnje strane natkolenice tako da je to malo poremetilo planove takmičenja u Januaru 2024. godine. Prvo test takmičenje je imala na Otvorenom prvenstvu Zagreba gde je nakon prestupa zabeležila rezultat 7:48 sekundi. Nažalost deo ekipe iz Srbije se iz Zagreba vratio sa visokom temperaturom pa je to opet uticalo na duži oporoavak i povratak u redovan kolosek.

Na Prvenstvu Srbije za seniore Milana je u finale ušla sa drugim najboljim rezultatom da bi u finalnoj trci osvojila srebrnu medalju rezultatom 7:46 sekundi.

Saša Stojilović, glavni trener AK Panonija je izjavio sledeće:

– Veoma smo zadovoljni plasmanom koji je posle ovog burnog početka godine ostvarila Milana Tirnanić, imajući u vidu da je ona u fazi nastupa i sakupljanja bodova za Olimpijske igre u avgustu u Parizu.

U narednom periodu daćemo sve od sebe da Milana bude spremna za obaranje državnog rekorda u sprinu na otvorenom na 100m a u 2023. godini je imala rezultat 11:35 a za novi rekord joj je nedostajala samo 1 stotinka.

Sportski direktor „Panonije““ Aleksandar Dragojević je izjavio da smo i danas bili svedoci najvećeg duela u istoriji srpskog sprinta i da se Milana Tirnanić i Ivana Ilić bore da postave nove državne rekorde na 60 i 100m.

– Naš zadatak je da Milani pružimo punu podršku, stvorimo najbolje uslove za pripreme i rad i uz podršku Srpskog atletskog Saveza, grada Pančeva, Pokrajine i Sportkog Saveza Pančevo dođemo do najboljih seniorskih medalja na domaćim i internacionalnim takmičenjima.