МИЛИЦА МИХАЈЛОВИЋ ДРУГА У КОНКУРЕНЦИЈИ ИЗ 9 ЗЕМАЉА

Деветогодишња Милица Михајловић из Купинова, ученица 1. разреда Музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ у истуреном одељењу у Пећинцима, освојила је другу награду на међународном онлајн такмичењу из клавира Пиколо пиано талентс (Piccolo Piano Talents), одржаном од 26. до 28. марта. Ово је прва награда за новоотворено музичко одељење у Пећинцима.

Милица похађа наставу клавира у класи наставнице Браниславе Трифуновић, која каже да је врло поносна на своју ученицу, њен рад и таленат.

„Ради се о једном изузетно престижном такмичењу које је окупило 172 представника из чак 23 земље света и са 4 континента. У Миличиној категорији су се такмичили учесници из Велике Британије, Немачке, Естоније, Македоније, Румуније, Пољске, Мађарске, Хрватске и Србије. Врло сам поносна на њен наступ, на озбиљност са којом је приступила вишемесечним припремама и сатима додатног рада, и, напослетку, на број освојених бодова. Ово је Миличино прво такмичење и могу само рећи да врло храбро хода путем успеха у свету музике“ – изјавила је Бранислава Трифуновић.

Јелена Михајловић, Миличина мајка, каже да је њен успех био велико, али пријатно изненађење и за родитеље.

„Милица је врло вредна и, сматрамо, талентована, али ова награда је била велико изненађење за нас имајући у виду да је то њено прво музичко такмичење. Иначе се успешно бави гимнастиком годинама, при чему такође осваја награде, конкретно у дисциплини дечји фитнес. Веома смо срећни и поносни. Наставићемо као родитељи да је пратимо и подржавамо у свему и подстичемо њен рад и напредак“ – рекла нам је Јелена.

Како нам је рекла њена наставница, Милица се тренутно припрема за Фестивал пијанизма који ће крајем маја бити одржан у Сремској Митровици.

Извор: Општина Пећинци