МИЛИЋЕВИЋ И КЛЕИН О ИНФО-ДАНУ ЕВРОПСКОГ ИНСТИТУТА ЗА ИНОВАЦИЈЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас Маркуса Клеина, експерта са Европског института за иновације и технологије, са којим је разговарао о припреми и организацији Инфо дана ове европске институције на Универзитету у Новом Саду током године.

Реч је о паневропском партнерству између водећих универзитета у ЕУ, истраживачких лабораторија и компанија, које иновирају и доносе нове идеје на тржиште и обучавају нове генерације предузетника.

Универзитет у Новом Саду је други по величини у нашој земљи, рекао је потпредседник Милићевић, и додао да је за нас посебно важана ова тема, како би се акценат ставио на иновације, научно истраживачку делатност и нове технологије.

„Спремни смо да ставимо све своје ресурсе и потенцијале у функцију одржавања презентације овог Института. Наша потреба јесте брз развој наше економије и примена иновација у привреди,“ рекао је потпредседник Милићевић.
Он је додао да је Покрајинска влада преко својих секретаријата усмерена да кроз подршку и пројекте задржи младе људе у својим локалним самоуправама.

Потпредседник Милићевић је подсетио да је Покрајинска влада крајем прошле године организовала 1. Сајам наука за привреду, на коме су се представиле научне заједнице, институти и универзитети.

„Европски институт за иновације и технологије усмерен је на ширење и унапређење иновација, а Република Србија се налази на листи приоритета,“ рекао је Маркус Клеин.

Извор: Влада АП Војводине